O Ivanjici

 

Ivanjica…

Ivanjica je prelepa varošica smeštena u jugozapadnoj Srbiji, na obali reke Moravice. Ivanjica je živopisna dolina okružena prelepim pejzažima planina: Golija, Javor, Mučanj, Čemerno i Radočelo, oaza netaknute prirode, čistog vazduha i dom gostoljubivih i ljubaznih ljudi.

Prva Vazdušna banja u Srbiji

Zbog svog geografskog položaja i prirodnih karakteristika, Ivanjica je proglašena Vazdušnom banjom, kao mestom izuzetnog vazduha, vrlo pogodnim za lečenje različitih plućnih bolesti i anemije.

Takođe, planinu Goliju je UNESCO proglasio rezervatom biosfere.

 

Hotel Park Ivanjica***

Hotel Park se nalazi u centru Ivanjice, na obali reke Moravice, pored Tesline hidroelektrane i prelepog vodopada, u srcu Vazdušne Banje. Okružen je prelepim parkom u kojem se, pored šetališta, nalazi i dečji park kao i fudbalski i košarkaški tereni.

Svojim eksterijerom hotel se savršeno uklapa u prirodno okruženje u kojem se nalazi. Enterijer hotela Park dizajniran je po najvišim svetskim standardima i ostavlja izuzetno prijatan utisak na posetioce.

Smeštajni kapacitet hotela čine 62 sobe, 3 standardna apartmana i jedan LUKSUZNI apartman. Sve sobe su opremljene odvojenim kupatilom, velikim LCD televizorima, satelitskom televizijom i kablovskim internetom.

Smeštaj

Sobe su po strukturi 1/2, 1/3 i 1/4 kreveta. Sve sobe su klimatizovane, sa televizorima a  kupatilima su tuš kabine. O higijeni u objektu brinemo sa posebnom pažnjom a naši gosti to prepoznaju.
 
Za večernje programe ili dnevna druženja grupama je na raspolaganju sala audio i video opremom. U tom prostoru  organizujemo i edukativne programe i radionice po kojima nas prepoznaju.

Sa nama radi ekipa vrhunskih rekreatora a programi su koncipirani tako da deca imaju ispunjeno vreme uz kvalitetne sadržaje koji su i obrazovni i zabavni.
 

Lekar je u objektu prisutan 24h a obezbedili smo i mini ordinaciju opremljenu osnovnim lekovima i priborom za prvu pomoć.

Izleti u okolini

Kameni most na Moravici

Za posetioce Ivanjice od posebnog interesa je kameni most na Javorsko – Dragačevskom putu. Predstavlja najveći jednolučni most na Balkanu, sagrađen po principu klinova, bez vezivnog materijala. Gradili su ga italijanski majstori 1904-1906. godine sa ivanjičkim preduzimačem Blagojem Lukovićem od velikih kamenih blokova. Još uvek se koristi za saobraćaj i prelazak pešaka. Poslednjih godina zabranjen je prolaz teretnih vozila, a u planu je da bude samo pešački, kako bi se sačuvao.

Hadži Prodanova pećina

Hadži-Prodanova pećina je dobila ime po Karadjordjevom vojvodi koji je u pećinu sklanjao zbegove. Ispitana dužina pećine je oko 400 metara i sastoji se od dva sprata. Dvorana se završava sa dva manja prodora-procepa. Gornji sprat počinje iz dvorane glavnog kanala i ispunjen je raznobojnim i raznovrsnim nakitom. Svi nalazi su veoma značajni jer pripadaju periodima koji u našoj zemlji nisu dovoljno istraženi, tj. radi se o nalazima koji su tipični za periode i kulture kojima pripadaju.

Meandri Uvca

Meandri Uvca poznato su prirodno bogatsvo Srbije i stanište retke vrste Beloglavog supa. Dva najpoznatija vidikovca na Uvcu su Molitva i Ledeni Pogled. Locirani su tačno jedan preko puta drugog, sa javorske odnosno zlatarske strane kanjona. I do jednog i drugog vidikovca moguće je doći motornim vozilom preko zemljanih puteva u solidnom stanju (trekovi i mapa na dnu teksta). Ledeni Pogled je pristupačan i sa vode, tako da je u programu organizovanih brodskih izleta, u paketu sa Ledenom pećinom.

Upit za ponudu