Specijalni program - NOVO :


Sunny Mountain Kopaonik

O hotelu

Hotel Club A *** je izuzetno udoban objekat poznat po odličnoj usluzi i dobroj hrani. Smešten je u samom srcu ski centra Kopaonik.

Na nadmorskoj visini od 1770 metara, sklonjen od saobraćajnica sa proverenom dobrom uslugom, hranom i higijenom ispunjava sve potrebne uslove za boravak dece na nastavi u prirodi. 

Poseduje 1/2, 1/3 udobne sobe, poznat po odličnoj ishrani i higijeni, u samom srcu planine Kopaonik.

Hotel ima salu za edukativne radionice i zatvoreni bazen.

 

Galerija

Aktivnosti na kampu

7:30 ustajanje, spremanje kreveta, higijena
7:45 jutarnja gimnastika i razgibavanje u dvoristu ispred hotela
8:15 dorucak
9:00 prva aktivnost .
10:30 užina, zatim kratka pauza
11:00 druga aktivnost.
12:45 ručak i odmor
14:00 treća aktivnost
15:30 užina i kratka pauza
16:00 četvrta aktivnost
17:30 kraj predavanja, tuširanje i presvlačenje
18:30 večera
19:00 Večernje aktivnosti
21:00 odlazak u sobe i spavanje

U našem kampu, vaše dete ima sve prostorne i resursne uslove za Montesori učenje, koje znači – imati funkcionalno, upotrebljivo znanje, koje se stiče:

– putem iskustvenog učenja,

– putem upoznavanja stvarnog, realnog sveta, kroz neposredno upoznavanje, istraživanje, preispitivanje,

– dete najbolje uči od druge dece

Neke od Montesori aktivnosti u ovom kampu su::

–    Oko mene priroda (životinjsko carstvo i biljni svet); deca sami sakupljaju “darove prirode” od kojih se prave životinje. Razvija se odnos prema prirodi, kada dete uči da se priroda čuva. Skupljamo samo ono što je već priroda “pustila” (ne kidamo lišće, plodove, skupljamo sve isključivo sa zemlje…). Prilikom osmišljavanja produkta kod deteta se  razvije mašta, kreativnost, divergentno mišljenje. Tokom same izrade razvija se fina motorika, spretnost ruke, strpljenje, istrajnost, samostalnost u izvršavanju zadataka

–    Izrada Montesori materijala iz oblasti matematike. Dete ima priliku da uz instrukcije I indirektnu pomoć Montesori edukatora osmisli i izradi matematičku didaktičku igračku I to samo od “darova prirode” i kancelariskih materijala. Na taj način razvijaju se sposobnosti samostalnog učenja, učenje razumevanjem. Daje se detetu “ideja” kako sebi da napravi sredstvo koje će biti pomoć u učenju;

–    Eksperiment: otvaranje latice cveta. Eksperimenti su jedan od Montesori načina učenja, kroz sopstveno iskustvo, aktivno učešće kroz koje dete shvata da u prirodi postoji ustaljen red, redosled, vremenski sled događaja. Dete razume da su pojave povezane i tako uči da uviđa, shvata i razume uzročne posledične veze događaja i pojava. Dete uči putem razmišljanja i razumevanjem

–   Priča o čarobnom kvadratu. Dete izrađuje svoju knjigu o kvadratu, koristeći origami tehniku, upoznajući predmete svakodnevnog života kroz geometrijske oblike.

Naši kamperi će imati mogućnost da svakodnevno koriste zatvoreni bazen u hotelu, gde će im biti organizovana školica plivanja, kao i ostale sportsko-rekreativne aktivnosti u vodi.

Šetnja i boravak na svežem vazduhu, učenje i upoznavanje okoline kroz aktivnosti u prirodi su predosti boravka na ovoj planini i sadržaj koji će biti često zastupljen u rasporedu naših kampera.

Na zelenim površinama u blizini smeštaja biće organizovane sportske aktivnosti koje će pokrenuti i razdrmati mališane a neke od tih aktivnosti su: streličarstvo, igre bez granica, nadvlačenje užeta, između dve vatre, frizbi golf.

Nakon dobro isplaniranog i ispunjenog dana a nakon večere sumiraćemo utiske sa našim kamperima, izlagati planove za naredni dan, ali i ikoristiti priliku i odigrati neke društvene igre, filmsko veče, karaoke, ili baviti se astronomijom prelepim pogledom na nebo sa ove planine.

 

Cena aranžmana obuhvata:

* 6 noći pun pansion i užina

* Autobuski prevoz

* Boravišna taksa

* Sve aktivnosti tokom kampa

* Korišćenje zatvorenog bazena

* Uslugu vodiča

* Lekarski nadzor

Cena aranžmana ne obuhvata:

* Fakultativni izleti

* Individualni troškovi putnika

Kopaonik

Kopaonik nepravedno vezuju samo za zimu, skijanje i sneg. Nacionalni park je božanstven i u proleće kkad okopni, preko leta i u jesan.

Svi koji obiđu Markov Kamen, slapove Jelovarnika, kažu najvećeg vodopada u Srbiji, Kozje stene sa Mijatovića jazom, zatim vrh Jadovnika, tajanstvene „piramide“ iz ko zna kog razloga nazvanog „Kukavica“ ponesu divna iskustva sa naše prelepe planine.

Semeteško jezero sa plovećim ostrvom i bajkama o njegovim zagonetnim „stanovnicima“, nekadašnje svetilište, kasniju bogomolju Metođe, ostatke crkvice na Crkvinama podno Pančićevog vrha takođe je malo poznat sadržaj.

Deca koja borave na Kopaoniku u sklopu nastave u prirodi često su u prilici da osete drugačiju prirodu pa i smenu više godišnjih doba u par dana, da udišu čist planinski vazduh i uživaju u snegu ili cvetnim livadama zavisno od perioda kada borave.

 

Upit za ponudu