O
Odmaralištu

Ne postoji učitelj ili vaspitač koji je u svojoj karijeri vodio nastavu u prirodi a da nije čuo za Odamaralište Sunčani Breg.

Po dobrom, razume se. 

Ovaj objekat ima dugu tradiciju i poznat je po udobnom smeštaju, dobroj hrani i higijeni i ljubaznom osoblju. 

Nalazi se na bregu obasjanom suncem, pa otuda i naziv objekta a zbog blizine jezera i centra Zlatibora jedno je od omiljenih smeštaja za boravak dece na ovoj planini.

Ispunjava sve uslove za edukativni sadržaj, sportske aktivnosti i prostor za večernje programe animacije dece.

Obzirom da ima dugogodišnju tradiciju u dečijem i omladinskom turizmu, i veliki broj škola i predškolskih ustanova su redovni gosti ovog divnog objekta.

Zlatibor

Zlatibor je planina koja je posećena 365 dana godišnje i jednako lepa u svakom godišnjem dobu.

Do polovine 19.veka ovo područje nosilo je naziv Rujno, a kasnije je ovaj naziv potpuno potisnut  i koristi se ime Zlatibor, koji danas nosi.

 Sa prosečnom nadmorskom visinom od 1000m, gde se ukrštaju listopadne i četinarske vrste, specifičnom klimom zbog sudaranja morskih i planinskih vazdušnih struja, posebno je pogodna za boravak u prirodi.

Zabeleženo je da su prvi turisti posetili Zlatibor davne 1750.godine.

Danas je Zlatibor jedan od najvećih i najposećenijih turističkih centara Srbije, koji pored prirodnih lepota ima bogate, raznovrsne sadržaje. U neposrednom okruženju  nalaze se lokaliteti  kulturno-edukativnog sadržaja: ,Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećina u Rožanstvu, vodopad Gostilje, Mokra Gora, Mećavnik…

Smeštaj i ishrana

Odmaralište ima 120 kreveta. I novina je jer više nisu spratni kreveti, došlo je vreme novih generacija dece koje uživaju drugačiji konfor.

Struktura soba je od dvokrevetne/trokrevetne/ šestokrevetne, raspoređene na četiri etaže. Sobe su svetle, svaka sa kupatilom. Sve sobe su opremljene televizorima. Na svakoj etaži se nalazi soba za pratioce, apartmanskog tipa sa televizorom, frižiderom, fenom, peglom.

Etaže su povezane prostranim, osvetljenim hodnicima. U hodnicima su postavljene klupice, ispod kojih je deo za ostavljanje obuće, a iznad čiviluci za jakne.

Stepenište između etaža je sa blagim nagibom, prostrano, sa bezbednosnim antikliznim trkama, tako da i naši najmlađi gosti mogu da ga koriste bez napora.

Uslovi su prilagođeni boravku najmlađih gostiju.

Program i plan aktivnosti

Program i plan aktivnosti zavisi od doba godine kada grupe borave u objektu.

Dostavlja se uz ponudu vrtiću ili školi, detaljno po danima boravka, a  deli se na edukativni, sportski i zabavni program.

Realizaciju plana rekreacije i animacije dece radimo u saradnji sa Udruženjem O2 kampovi .

Više o O2 programu klikom na link :

Sunčani Breg

Zlatibor

Sportski tereni

U sastavu odmarališta Sunčani breg nalazi se pet sportskih terena za košarku, odbojku, fudbal, rukomet i ostale sportsko-rekreativne aktivnosti.

Jedan teren je zatvorenog tipa, sa ugrađenom posebnom  podlogom za bezbedno odvijanje sportskih aktivnosti, tako da se može koristiti  u slučaju loših vremenskih uslova. Tereni su ograđeni, obezbeđeni  i osvetljeni.

Tokom boravka, na terenima se organizuju turniri i razna takmičenja u štafetnim igrama.

  •  

Večernje aktivnosti

Naši gosti se uvek raduju večernjim aktivnostima.

Večeri su tematske, unapred osmišljene od strane iskusnih animatora.

Svako veče je neki drugi program:   pokaži šta znaš, kvizovi, pidžamijada , nezaobilazni  maskembal, karaoke žurke koje spadaju u omiljene večernje aktivnosti.

Diskoteka sa popularnom muzikom  i zajedničkim koracima…čuvenim koreogafijama…

…i da ne otkrivamo baš sve.

Upit za ponudu