Specijalni program - NOVO :


Montessori village
Orašac

O kompleksu

 

Vila Aleksandar se nalazi u Orašcu , istorijskom mestu, na 60 km od Beograda i u srcu Šumadije, na 3h vožnje i od severa i juga zemlje.

Smeštena u bezbednom okruženju , na 4ha ograđenog imanja, daleko od saobraćajnica.

U sklopu imanja nalaze se :

  • Sportski tereni
  • Otvoreni bazeni
  • Adrenalin park
  • Smeštajni objekat kategorije *** sa udobnim sobama
  • Učionice i prostor za zabavu sa audio video opremom
  • Etno vajat 
 
Grupe dece koje borave u našem objektu su bezbedne jer je boravak zatvorenog tipa i nema individualnih gostiju.  U našoj okolini je mnogo istorijskih sadržaja poput : Marićevića jaruge, mesta I srpskog ustanka, Pećine Risovače, Zadužbinskog kompleksa na Oplencu.

Aktivnosti na kampu

07:30 ustajanje, spremanje kreveta, higijena
08.00 doručak
08.30 Okupljanje, “otvaranje dana”
09.00 Bazen

11:30 Montesori aktivnosti
13.00 Ručak
13.30 Odmor
14.30 popodnevne Montesori aktivnost
16.00 Užina
16.00 Slobodna igra
18.00 Bazen
19.30h večera
20:00 ”zatvaranje dana” i večernje aktivnosti

 

Poznato je da Montesori metode u radu sa decom, a posebno u ovom uzrastu imaju jako povoljne preduslove za podsticaj i razvoj intelektualnih sposobnosti.

U ovom kampu Montesori metode imaju apsolutni primat pa je čitav program i boravak konstruisan po tim principima. Neke od aktivnosti koje će se primenjivati u ovom kampu su:

–  Jutarnji krug razgovora. U kampu svaki dan počinje sa predstavljanjem dana, upoznavanjem sa ponuđenim aktivnostima. Jasne informacije, jasna očekivanja pomažu da se dete oseća sigurno, da se oseća opušteno. Jasne informacije pomažu detetu da napravi najbolji izbor aktivnosti za sebe, da ume u njima da uživa, da iskoristi sve svoje potencijale i mogućnosti u cilju učenja dok uživa u procesu aktivnosti.

–  Životinje od “darova prirode” deca sami sakupljaju “darove prirode” od kojih se prave životinje. Razvija se odnos prema prirodi, kada dete uči da se priroda čuva. Skupljamo samo ono što je već priroda “pustila” (ne kidamo lišće, plodove, skupljamo sve isključivo sa zemlje…),

–  Životinje od testa, Jača se šaka,jačaju se mišići prstiju. Razvija se mašta, kreativnost. Svesno se uočavaju karakteristike određenih životinja.

–  Nacrtaj svoje životinje– otisci prstiju, dlanova, stopala, Aktivnost uključuje rad sa vodom. Zahteva samokontrolu, urednost. Dete shvata poruku da svako njegovo ponašanje ima svoju posledicu.

–   Razvojne igre sa brojevima. Timske, saradničke igre za razvijanje matematičkih sposobnosti kao što su: prebrojavanje, linarno brojanje, pisanje brojeva na inovantne načine, igre povezivanja količine sa količinom i povezivanja količine i simbola.

*Svi vaspitači koji budu učestvovali u ovom kampu nakon uspešnog završetka smene dobiće diplomu od Montesori Društva Srbije.

Pored standardnih Montesori metoda tu su i Igre razvrstavanja, crtanje i bojanje, slagalice, čitanje enciklopedija, igre samoposluživanja, jahanje konja, adrenalin park, obilazak domaćih životinja i mnoge druge aktivnosti koje će na Vaše dete ostaviti nsjlepše uspomene, ali i imati bitnu razvojnu ulogu.

Takođe, naši kamperi će imati priliku da dva puta na dan koriste bazene koji se nalaze ispred smeštaja, uz nadzor nastavnika fizičkog vaspitanja, vaspitača i lekara, a planirano je da uz zabavu i igrice, naši drugari prođu i obuku plivanja.

Svi vaspitači koji budu učestvovali u ovom kampu nakon uspešnog završetka smene dobiće diplomu od Montesori Društva Srbije, a pored toga imaće priliku da steknu korisno iskustvo u radu sa navedenom metodom što podrazumeva:

Boravakom u kampu i učešćem na radionicama vaspitaču omogućavaju jedan poseban vid stručnog usavršavanja konkretne prakse iz oblasti Montesori metode. Kroz neposredno praćenje rada Montesori edukatora i instruktora stiče veštine pravog Montesori vaspitača u odnosu na pristup deci i njihovom podučavanju.

Vaspitač ima priliku da se upoznaje sa praktičnom primenom klasičnih Montesori materijala.

Učešćem u radionicama, vaspitač dobije konkretne, praktične ideje za izradu Montesori materijala iz pojedine oblasti rada i ideje za mogućnosti njihove primene i u uslovima vrtića.

Vaspitač upoznaje riznicu razvojnih igara, koje se mogu primeniti i u uslovima vrtića.

Zajednički boravak deteta i vaspitača u kampu daje mogućnost za posmatranje i upoznavanje deteta i van vrtićkog konteksta, što može biti pomoć vaspitaču za rad sa detetom u narednom periodu.

Vaspitaču se dodeljuje sertifikat-uverenje Montesori društva Srbije o boravku vaspitača u Montesori kampu, koje se priznaje kao oblik stručnog usavršavanja iz oblasti Montesori pedagogije.

 

Pored standardnih Montesori metoda tu su i Igre razvrstavanja, crtanje i bojanje, slagalice, čitanje enciklopedija, igre samoposluživanja, jahanje konja, adrenalin park, obilazak domaćih životinja i mnoge druge aktivnosti koje će na Vaše dete ostaviti nsjlepše uspomene, ali i imati bitnu razvojnu ulogu.

Takođe, naši kamperi će imati priliku da dva puta na dan koriste bazene koji se nalaze ispred smeštaja, uz nadzor nastavnika fizičkog vaspitanja, vaspitača i lekara, a planirano je da uz zabavu i igrice, naši drugari prođu i obuku plivanja.

Cena aranžmana obuhvata:

* 5 noći pun pansion i užina

* Autobuski prevoz

* Boravišna taksa

* Sve aktivnosti tokom kampa

* Uslugu vodiča

* Lekarski nadzor

Cena aranžmana ne obuhvata:

* Fakultativni izleti

* Individualni troškovi putnika

Sportski tereni

Posedujemo sportske terene na mali fudbal, rukomet, teniski teren, dva košarkaška terena i tri odbojkaška terena. Svi tereni su montažni a podloga je tartan. Sportski tereni su ograđeni i imaju reflektore za večernje treninge. Na raspolaganju su isključivo grupama koje borave u objektu.

  •  

Bazeni

Bazeni Vile Aleksandar su izgrađeni sa željom da svi posetioci uživaju. Posedujemo veliki bazen rekreativne dubine od 160cm i baby bazen sa toboganima bebi dubine 30cm.

Bazeni su opremljeni  ležaljkama i suncobranima za potpuno uživanje. Posebno brinemo o visokim standardima bezbednosti i higijene. Bazeni su posebno omiljeni među najmlađim posetiocima Vile Aleksandar.

Smeštaj u vili

Sobe u Vili su po strukturi 1/2, 1/3 i 1/4 kreveta. Sve sobe su klimatizovane, sa televizorima a  kupatilima su tuš kabine. O higijeni u objektu brinemo sa posebnom pažnjom a naši gosti to prepoznaju.
 
Za večernje programe ili dnevna druženja grupama je na raspolaganju sala audio i video opremom. U tom prostoru  organizujemo i edukativne programe i radionice po kojima nas prepoznaju.

Sa nama radi ekipa vrhunskih rekreatora a programi su koncipirani tako da deca imaju ispunjeno vreme uz kvalitetne sadržaje koji su i obrazovni i zabavni.
 

Lekar je u objektu prisutan 24h a obezbedili smo i mini ordinaciju opremljenu osnovnim lekovima i priborom za prvu pomoć.

Adrenalin park

Adrenalin park ” Loreanina avantura ” nalazi se u sklopu imanja i sastoji se od 10 zanimljivih prepreka bezbedne visine od 1m. 

Play Video

Upit za ponudu